Winter voor de deur

 

Met de winterperiode voor de deur willen we graag kort enkele puntjes bespreken waar we als eigenaar niet altijd aan denken.

Vaak staan we er niet bij stil dat ook in deze periode de vlooien en teken nog vrij spel hebben. Ze blijven actief zolang de temperatuur boven de 10°C blijft. Dus ook in huis doen deze vieze beestjes het goed.
Preventie blijft van groot belang want eens de vlo in huis zit is het een gans karwei om de omgeving terug vlo-vrij te maken! Wist je dat we de vlooieneitjes ook aan onze schoenen mee naar huis kunnen nemen? Goed oppassen dus met de huiskatjes! Voorzie voor hen preventief ook een goede bescherming.

De winterperiode zorgt ook steeds voor dat extra beetje werk. Onze viervoeters komen in deze periode in de rui. Wees er zeker van dat de gebruikte kammen en borstels de juiste zijn voor dat type vacht. Heb je hier twijfels over? Spring gerust binnen en we bekijken dit samen.
Meer en meer zien we in de praktijk dat er tijdens de ruiperiode problemen ontstaan met de structuur en kwaliteit van de huid en vacht. Voorzie standaard steeds een goede voeding voor je hond en kat, deze bevatten de essentiële bouwstoffen. Toch kan het in deze periode zijn dat de rui verstoord raakt. In dat geval kijken we samen voor een geschikte oplossing en voorzien we uw hond of katje van de voor haar juiste supplementen.

Net zoals bij mensen kan deze periode de weerstand van onze viervoeters flink op de proef stellen. Weersveranderingen, de rui maar ook andere factoren zoals stress, ouderdom, een al aanwezige ziekte spelen een grote rol op hun weerstand. Vooral bij oudere, verzwakte of al zieke dieren dienen we ze een handje te helpen.

Tot slot willen we het graag over de gewrichtsproblematiek hebben. Voor dieren met artrose is het najaar, met al z’n gure regenbuien, een ware ramp. Zorg voor een tochtvrije rustplaats, investeer in een orthopedisch hondenkussen! Redelijk duur in aankoop, maar veel comfortabeler voor de hond. Een aangepaste voeding en/of supplementen kunnen ook verlichting bieden.
Op de praktijk bieden we sinds kort ook een aan jouw hond aangepast osteoprogramma aan.
In dit programma leren we stap voor stap bepaalde oefeningen aan die thuis verdergezet worden. Het doel van dit programma is om de hond opnieuw mobieler te maken en hem op een verantwoorde manier te laten bewegen want rust roest!
Na een 3 tal weken zien we al mooie resultaten.
Benieuwd? Kom langs in de praktijk voor vrijblijvend een woordje uitleg.